Samsung pravi telefon koji se savija

Godinama se čeka izlazak Samsung-ovog savijajućeg telefona. Predstavljen 2013., o njemu se nagomilalo puno glasina. Na CES-u istovremeno je predstavljen Samsung-ov zaštitni znak S serije – Edge ekran.

Ovaj koncept Samsung je predstavio u obliku razvijajućeg telefona – smartfon koji može da se razvije u tablet. Smatra se da će u 2018. biti pušteno 100 000 primeraka na prodaju. Za ekran se misli da će biti 4K, 5 inča u smartfon obliku, 7 inča u tablet obliku. Njegov izgled podseća na novčanik.

samsung-flip-phone-2 Samsung nije jedini u ovoj igri. Lenovo je takođe predstavio svoj savijajući telefon sa istim konceptom kao Samsung. Reklo bi se da je Lenovo bliži ostvarenja ove ideje jer je predstavljen telefon, a ne displej 2016. godine. LG takođe želi da ostvari ovaj koncept. LG u svojoj ponudi ima telefon kome je čitav ekran zakrivljen, a ne samo ivice (LG G Flex).

6737c69e28d9c269c27ac80c0977ef7f

Ovo je svakako neverovatna inovacija u industriji mobilnih telefona, a mi možemo samo da sačekamo i da se nadamo da će se ovaj koncept doći u naše ruke.

 

 

 

Leave a comment